Kriminalita ohrozuje pôsobenie zahraničnej spoločnosti v Liptovskom Mikuláši

16.09.2013 Liptovský Mikuláš

10.09.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ –Vedenie Liptovského Mikuláša sa stretlo so zástupcom spoločnosti SlovTan Contract Tannery, ktorá podniká na území mesta od roku 1993. Svoje pôsobenie v Liptove však zvažuje kvôli krádežiam motorových vozidiel obchodných partnerov a inej trestnej činnosti. O pomoc žiadajú liptovskomikulášsku radnicu.
Spoločnosť, ktorá zamestnáva takmer tristo obyvateľov z Liptova, sa sťažuje na početné krádeže motorových vozidiel v liptovskomikulášskom okrese. Za posledné dva roky bolo vyhlásené celoštátne pátranie po štyroch osobných autách a jednej motorke so zahraničnou poznávacou značkou, ktoré patrili obchodným partnerom firmy SlovTan. „V tomto roku prišli o svoje vozidlá dvaja naši zahraniční partneri. Najprv v apríli a naposledy v júli tohto roka,“ priblížil Harry Nakunst, konateľ spoločnosti Slov Tan Contract Tannery.
„Obrátili sme sa preto na mesto a štátnu políciu, aby sme spoločne našli spôsob, ako ochrániť majetok zahraničných osôb a ako postupovať, aby sa zvýšila objasnenosť krádeží motorových vozidiel. V prípade, že k náprave nedôjde, budeme zvažovať naše pôsobenie v Liptovskom Mikuláši,“ dodal konateľ spoločnosti, ktorá v minulom roku zaznamenala aj 200-tisícovú škodu po krádeži spracovávanej klokanej kože.

Spolupráca mestskej a štátnej polície

„V boji proti organizovanému zločinu ťaháme, bohužiaľ, za kratší koniec. Urobíme však všetko pre to, aby mesto neprišlo o tak veľkého zamestnávateľa, akým je spoločnosť SlovTan,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský. „S konateľom firmy sme sa dohodli na určitých preventívnych opatreniach. Verím, že prinesú pozitívny výsledok,“ dodal.
Najúčinnejším opatrením je v boji proti organizovaných skupinám preventívna činnosť. „Odhaľovanie trestnej činnosti nepatrí medzi kompetencie mestskej polície. Dlhodobo však spolupracujeme pri výkone hliadkovacej činnosti so štátnou políciou. V tom budeme aj pokračovať,“ zdôraznil Vladimír Bella, náčelník liptovskomikulášskej Mestskej polície.
„Priebežne vykonávame pravidelné preventívne opatrenia v okolí tohto podnikateľského subjektu, ako aj v celom okrese Liptovský Mikuláš. Oceňujeme spoluprácu s Mestskou políciu napr. pri využívaní ich kamerového systému a prostriedkov, ktoré nám pomáhajú pri odhaľovaní trestnej činnosti,“ uzatvára Jaroslav Harant, riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši.
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región

mark